Er det virkelig mulig at det kommer så mye bra musikk? HELE tiden? Jeg blir helt matt av å skulle forholde meg til alt det fantastiske som gis ut, både her hjemme og ute i den store verden. Ikke for at jeg ikke er glad for det, men jeg skulle så uendelig gjerne hatt mye mer tid til å spille alt jeg vil. Tiden strekker liksom aldri til, og akkurat det er en evig kilde til frustrasjon. Det sagt, noe skal man jo ha å klage over.

Men da er vi der igjen. Atter en fantastisk musikkmåned skal oppsummeres, og om april er blant annet å si at det er måneden som muligens ga oss – eller iallfall meg – årets største plateutgivelse, Fuse, Everything But The Girls første plate på 24 år og et comebackalbum som trumfer alt jeg så langt har klart å komme på. Tracey Thorn og Ben Watt har gitt oss en triumf av en plate, og jeg kan vanskelig forestille meg at så mange plater vil overgå denne når året skal kartlegges i desember.

Everything But The Girl er dog ikke alene om å ha skjenket oss flotte musikalske gaver i april. Jeg nevner i fleng: Ida Jenshus, Embla & The Karidotters, Blomst, Thom Hell, Ward Hayden & The Outliers, Malin Pettersen, Ivan Neville, Lilja, Hannah Aldridge, Polardegos som har fått herje med The Cut, Bigbang, Kine Nesheim, Julie Henrikke, skarworx, Dylan Mondegreen, Bendik Brænne, Stein Torleif Bjella, Logan Ledger, Staut & Marion Ravn, Roar Dons & Anneli Drecker, Billy Strings & Willie Nelson, Undergrunn, Ingrid Lovise, Anna Of The North, Gus Dapperton & Benee, Jessie Ware, Dexys, The National, Robert Ellis, John Mellencamp, Vestal Goodman & Dolly Parton, Kae Tempest, Pet Shop Boys, Rodrigo y Gabriela, Enter Shikari, Danko Jones, Cumgirl8, Susanne Sundfør, Willie J. Healey, Charlotte Cornfield, Thea&Sigurd, Steinar Albrigtsen, Fadnes, Johanna Demker, Ingrid Olava, Roger Græsberg & Foreningen, Whitney Rose, The Other End, Lucinda Williams & Bruce Springsteen, Sierra Ferrell, Robbie Fulks, Rodney Crowell, Rickie Lee Jones, Terje Espenes, Fieh, The Black Country, Peter Gabriel, Hajk, Bjørn Eidsvåg, Miles Kane, Zéphir, Carter Sampson, Tove Bøygard og Hilde Selvikvåg.

Dette er bare toppen av isfjellet, og noen av de artistene hvis musikk jeg har gledet meg over de siste fire ukene. Alle disse og veldig mange flere strålende dyktige navn er samlet i min sedvanlige spilleliste som jeg håper kan være til hjelp for deg som vil høre god ny musikk.