Det er gått mer enn tre år siden det siste albumet til Nick Cave And The Bad Seeds, den fantastiske Push The Sky Away. 9. september er det duket for oppfølgeren, Skeleton Tree, og dagen før vises One More Time With Feeling.

Det er den gode nyheten. Den kjipe er at vi ikke får høre en lyd før slippdato. Her blir det ingen singleutgivelser før albumet kommer, så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Det vil si, vil du høre platen før den slippes, må du se filmen når den vises dagen før.

Ifølge pressemeldingen som akkurat ble sendt ut fra Caves norske distributør Playground Music var One More Time With Feeling opprinnelig tenkt som en konsertfilm, men regissør Andrew Dominik (som også regisserte The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford der Cave og hans makker Warren Ellis skrev musikken) har dratt den mer «i retning av å være et slags bakteppe til skrive- og innspillingsprosessen til albumet. Her flettes bandets opptredener sammen med intervjuer og stemningsbilder filmet av Dominik, akkompagnert av Nick Caves fortellerstemme og improviserte grubling.»

Jeg tipper det blir mørke stemninger på det nye albumet til Nick Cave And The Bad Seeds. Foto: Playground Music
Jeg tipper det blir mørke stemninger på det nye albumet til Nick Cave And The Bad Seeds. Foto: Playground Music

Den er skutt i sort-hvitt, i både 3D og 2D, og får altså premiere dagen før Skeleton Tree slippes. Jeg har en mistanke om at det kan bli en svært mørk affære. Cave mistet sønnen Arthur i en ulykke i juli i fjor. Sammen med noen kamerater prøvde han LSD og falt ned fra en klippe og døde av skadene, bare 15 år gammel. Sånt er jo bare helt jævlig, og jeg vil tro tragedien også har preget Caves kunst. Om det under slike omstendigheter er smakløst å si at jeg gleder meg til å høre albumet, må man ha meg unnskyldt. At jeg gleder meg har kun å gjøre med at jeg ville gledet meg til et hvert nytt Cave-album, spesielt etter den usedvanlig sterke Push The Sky Away.

For øvrig så Helle og jeg Nick Cave And The Bad Seeds i Stockholm i mai i fjor, og det var en utrolig konsertopplevelse. Vi har sett dem mange ganger, og denne konserten var blant de aller beste.

Så vidt jeg forstår blir One More Time With Feeling kun vist en kveld, men på 650 kinoer verden rundt. Det nye albumet og billetter til filmen kan forhåndsbestilles her. Jeg regner dog med at filmen blir gjort tilgjengelig på Bluray og DVD etter hvert, så får du ikke billett til visning 8. september er nok ikke løpet helt kjørt.

Sjekk også: Den beste nye musikken i mai 2016