Jeg har akkurat oppdaget at dagen i dag, den 13. juli, er den internasjonale rock’n’roll-dagen, og det må jo markeres. En titt på Spotify resulterte i at jeg fant frem en helt fantastisk spilleliste jeg laget i 2013, med hele 300 eksempler på hva jeg mener god rock kan være. Da jeg begynte å bla meg nedover listen ble jeg rett og slett ekstatisk over hvor gode de eksemplene er.

Her finner du Led Zeppelin og Rolling Stones, Elvis Costello og Patti Smith, Raga Rockers og Jokke, Jimi Hendrix og Hüsker Dü, Maria McKee og Lucinda Williams, Velvet Underground og Ramones, The Allman Brothers Band og Lynyrd Skynyrd, og veldig mye mer. Jeg kunne godt lagt til noen låter utgitt etter 2013, men tenker at 300 låter i én liste strengt tatt får holde.

Så gratulerer med dagen, kjære rockfans! It’s time to rock and to roll!