Ta vel imot ringreven Stephen Ackles, en av landets fremste Elvis-tolkere og en hedersmann som fikk nytt liv etter at han fremførte en obskur låt som heter «Satan», fra en om mulig enda mer obskur film med tittelen Satan’s Sadists fra 1969, hos Thomas Seltzer i Trygdekontoret for tre år siden. Etter den opptredenen ble folk generelt minnet om hvilken fantastisk sanger Stephen er, og han så også selv en ny mening med tilværelsen etter ikke å ha gitt ut ny musikk på mange år og gradvis ha blitt marginalisert som artist. Det var jo rett og slett for gærent. Stephen reiste kjerringa og har gitt ut to fine plater etter Trygdekontoret-opptredenen, For More Than Only Tonight i 2013 (der «Satan» var med som bonusspor) og The Confidence Game tidligere i år.

Her finner du alle artistene som har stilt opp med sine favorittjulelåter tidligere.

Før jul i 2013 ga Stephen ut den nydelige og såre «Melancholy Christmas», skrevet av Dagfin Hjorth Hovind, Lasse Saurbrey og Laurence Clasby, en julesingle noe utenom det vanlige med en video vel verdt å se – og som også har fått fornyet aktualitet. Den får du her:

Med det setter vi over til Stephen selv. Han har ikke skrevet om de enkelte låtene han har valgt ut til listen sin, men har følgende å si om jul og musikken som hører med. Som vanlig er de samlet i spillelister i både Tidal og Spotify.

Sjekk den store julespillelisten her.

Jeg elsker julen… Med alt det innebærer av kos med familie, julemat og julegaver, trær! Men jeg får kun den optimale julefølelsen når «Silent Night» med Mrs. Jackson (Mahalia – Eriks anmerkning) strømmer ut av høyttalerne! Så kommer julelåter på løpende bånd… Noen er flotte, nydelige… andre får frem smilet. Her er min samling av favoritter! Håper det er noen her dere vil høre igjen. God jul til dere alle!