I april ga Benedicte Brænden, en gang deltager i Lyden av lørdag og medlem av Bazooka Boppers, ut sitt andre album, det overlegent kule Blood On Your Hands. Jeg omtalte platen som en sexy maktdemonstrasjon da jeg anmeldte den (les hele anmeldelsen her), en uttalelse jeg så til de grader står inne for på tampen av året. Da jeg oppsummerte 2018 havnet Blood On Your Hands på 36. plass over de beste albumene, og legger jeg godviljen til kan jeg saktens jekke den enda noen hakk opp. På den annen side, 36. plass i et år så proppfullt av fine plater som 2018 er slett ikke verst.

Men nå er det straks julaften, og vil du vite mer om juleforberedelsene til Benedicte er du kommet til rett sted. Blir det jul uten Slade? Ikke for Benedicte! Hva passer best til julevasken? Hva hører Benedicte og barna på når de baker pepperkaker? Hvilken australsk countrydronning gir henne et godt avbrekk? Og ikke minst, hvem sørger for at julefreden virkelig kan senke seg når mann og barn har lagt seg lille julaften og Benedicte koser seg med rødvin, sjokolade og fyr i peisen? Svarene får du her.

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Bendik Brænne

Med det er ordet ditt, Benedicte, med ønsker om en riktig god jul fylt av god musikk og alt annet som hører hjemme i de kommende dagene. Vær så god!

«Merry Xmas Everybody» – Slade
Blir ikke jul uten denne! Vekker gode minner fra tiden i Bazooka Boppers da vi pleide å avslutte den årlige julekonserten vår med en versjon av denne låta. Julestemningen var upåklagelig med nissekjoler, snøkonfetti og «Merry Xmas Everybody».

«Merry Christmas (I Don’t Wanna Fight Tonight)» -Ramones
Klassiker fra ungdomstida, elsker Ramones og elsker denne låta!

«Dead By X-Mas» –Hanoi Rocks
Mer julerock fra ungdomstida, digger denne fortsatt!

«Romjulsdrøm» – Alf Prøysen
I adventstida pleier jeg og barna å ha pepperkakeverksted, da hører vi på Alf Prøysens juleviser. Det bringer frem gode minner fra egen barndom som jeg ønsker å bringe videre til mine barn.

«Country Christmas» – Loretta Lynn
Julevasken går unna med Loretta på anlegget!

«Rockin’ Around The Christmas Tree» – Brenda Lee
Denne låta minner meg om juleoppvisninger fra barndommen da jeg gikk på RG (rytmisk gymnastikk). Gode minner! Digger Brenda Lees versjon.

«Hard Candy Christmas» – Dolly Parton
Kommer ikke utenom Dolly!

«Christmas Day» – Kasey Chambers
Fint avbrekk i juleklassikerne med den australske countrydronninga Kasey Chambers.

«Blue Christmas» – Elvis Presley
Elvis gir meg skikkelig julestemning. På lille julaften, når huset er pyntet og vasket, mann og barn og hunder og høner har lagt seg, sitter nattugla (les; meg) alltid oppe et par timer for meg selv med rødvin, sjokolade, fyr i peisen og Elvis’ juleplate på anlegget. Da kan julefreden senke seg!

«Run Rudolph Run» – Chuck Berry
Perfekt romjulsrock for å riste av seg ribbefettet.