WANTED * Someone to go back in time with me. This is not a joke. You’ll get paid after we get back. Must bring your own weapons. Safety not guaranteed. I have only done this once before.

Dette er i korte trekk utgangspunktet for Jurassic World-regissør Colin Trevorrows første film Safety Not Guaranteed. Den er tilgjengelig på Netflix, og er en spinnvill og veldig søt romantisk indiekomedie der det er vanskelig å se særlige likhetstrekk med blockbusterfilmen som nå er i ferd med å sette alle mulige slags publikums- og inntjeningsrekorder. Safety Not Guaranteed er praktisk talt den stikk motsatte filmen og helt herlig, akkurat som Jurassic World, men altså på helt andre måter.

Les også: Dinosaurene er tilbake – anmeldelse av Jurassic World

Annonseteksten over er virkelig, skrevet som en spøk i noe som heter Backwood Homes Magazine i 1997. Den er utgangspunktet for en historie (med manus av Derek Connolly som også har skrevet Jurassic World sammen med Trevorrow) der vi møter Darius (spilt av Aubrey Plaza), en desillusjonert ung kvinne som er praktikant i et magasin i Seattle. Journalisten Jeff (Jake Johnson) har sett annonsen og aner en god story, så han får med seg Aubrey og en annen praktikant, Arnau (Karan Soni), for å hjelpe ham med research som i realiteten betyr at de to gjør hele jobben mens Jeff prøver å hooke opp med en tenåringskjæreste, sånn cirka 20 år senere.

Darius finner mannen bak annonsen ved å overvåke postboksadressen han har oppgitt og later som hun er der for å svare positivt på den. Dermed møter hun Kenneth (Mark Duplass) som tilsynelatende ikke er ved sine fulle fem, hevder å være overvåket og forfulgt (han vil ikke si av hvem eller hvorfor) og bare gradvis letter på sløret overfor Darius. Gradvis bygges et bånd mellom de to, og gjett hvordan det går. Men forviklinger oppstår, og dette er på ingen måte noen A4-film. Forskjellene på denne dødssjarmerende lille filmen og dinosaurfesten som er Jurassic World er enorme og knapt målbare, og jeg faller spesielt for den varme humoren som gjennomsyrer hele Safety Not Guaranteed. Og jeg elsker slutten, overraskende og spesiell som den er.

Safety Not Guaranteed er en film å bli ordentlig glad av, så det er bare å lete den opp på Netflix, folkens. God fornøyelse!