Jævla bra countrymusikk – bigger and better edition

Tyler Childers' nye plate Country Squire er noe av det beste som er gitt ut av countrymusikk i 2019, og den virkelige gode nyheten for øvrig er at han er første bekreftede artist til americanafestivalen Interstate 20 som finner sted i Oslo i januar. Foto: Sony Music

«Jeg har spilt countrylista di i hele sommer, jeg!» Da jeg var på fest i forrige uke, kom en kompis bort til meg og skrøt av spillelisten Jævla bra countrymusikk som jeg stadig fyller på med nye blinkskudd og gamle perler fra countrymusikkens annaler. Da jeg fikk Tyler Childers’ (bildet) fantastiske nye album Country Squire i hus i dag, la jeg inn et par sanger fra denne, og tenkte samtidig at tiden var overmoden for å oppdatere listen ytterligere.

Som tidligere nevnt er dette ment å være den definitive introduksjonen til countrymusikkens mange fasetter og dens udiskutable kvaliteter. Det innebærer at «alle» er representert: Emmylou Harris, The Carter Family, Johnny Cash, Merle Haggard, Willie Nelson, Patsy Cline, Hank Williams og så videre og så videre. Den gang listen kun talte 100 titler skippet jeg norske innslag, men siden det er så idiotisk mange gode norske artister innen sjangeren endret jeg raskt på det. Av den grunn finner du også navn som Malin Pettersen, Tore Andersen, Somebody’s Darling, Steinar Albrigtsen, Roy Lønhøiden, Darling West og flere her. Noe annet hadde vært underlig.

Artister som Rolling Stones, Neil Young og Bruce Springsteen kan neppe kalles countryartister, men det står ikke til å nekte for at disse og flere andre som forbindes med helt andre ting også har skrevet og spilt inn låter som passer inn i formatet, så de er derfor også representert. Og en ny skare amerikanske artister har selvsagt sin plass her. I tillegg til Tyler Childers finner du Whitney Rose, Kacey Musgraves, Aaron Lee Tasjan, Jason Eady, Sam Outlaw, supergruppa The Highwomen og mange andre.

Med dagens tilskudd til listen inneholder den nå 600 fantastiske sanger. Flere vil det bli, men som det står nå har du oppunder 37 timer med sammenhengende countrymusikk, og det burde klare seg for en liten stund. Riktig god fornøyelse!

Sjekk også: Musikkens kraft – derfor treffer den oss så hardt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.