Du kan si mye om Irland og «den grønne øyas» innbyggere. Irene er gjennomtrivelige, intenst musikalske, glade i skrøner, ganske tørste og selvfølgelig også veldig stolte. Du piller ikke en ire på nesa, men du verden så hyggelige de er når du oppfører deg som folk mot dem. Med unntak av australiere tror jeg ikke noe folkeslag i verden er mer imøtekommende.

Irene lager mye god whiskey. Distilleriet Kilbeggan har holdt produksjonen i gang siden 1757. Foto: Erik Valebrokk
Irene lager mye god whiskey. Distilleriet Kilbeggan har holdt produksjonen i gang siden 1757. Foto: Erik Valebrokk

Nå er jeg underveis til Irland for tredje gang, for å gå fotturer, bo på slott, drikke Guinness og litt annet pell – for eksempel noget lokal whiskey, besøke et kloster og mye mer i områder sør for hovedstaden Dublin. Selvsagt har jeg «pakket» med meg litt irsk musikk i form av en spilleliste med 75 låter der de aller fleste er med irske eller nordirske artister, mens noen få er av andre artister som fremfører sanger som enten er eller kunne vært skrevet av irer. Blant dem er norske Eriksens nydelige versjon av «The River Is Wide».

Sjekk også: 52 låter fra Australia

Jeg tror for øvrig det skulle være rike doser med godt humør her, men også betydelige doser sårhet og melankoli, og selvsagt noen store hits spredd hist – og pist. Med andre ord: God fornøyelse!