Kreftsykdom tok fra oss singer/songwriteren Karin Wright i mars 2019, og med det ble et fyrverkeri av en artist borte. Fordelt på fire fine plater serverte hun country, rock, blues og bluegrass i en god miks. Hun var sjangeroverskridende innenfor sitt segment, gjorde mye coverlåter i tillegg til eget materiale, og før hun døde hadde hun bestemt seg for å lage musikk på norsk – for å vise flere sider av seg selv.

Nå får vi gledelig nok høre disse sangene. Gamle venner og musikerkolleger med Jørun Bøgeberg, Bitten Forsudd og Tove Bøygard i spissen har ferdigstilt disse siste sangene og sørget for at utgivelsen av platen Lyse for oss blir en realitet, under banneret Karin Wrights Gode Selskap. Platen utgis på fredag, og i kveld feires utgivelsen – og Karin – med konsert på Røverstaden i Oslo.

Her forklarer produsent Jørun Bøgeberg bakgrunnen for prosjektet:

Da Karin forlot oss i mars 2019 var det allerede fra hennes hånd og vilje plukket ut nære venner til å tonesette hennes tekster. Karin skrev på engelsk, og tekstene er gjendiktet til norsk av Arne Moslåtten. Jeg fornemmet en visshet om at der ute fantes det mye uforedlet gull fra drevne låtskriveren. Alt som skulle til var en organiseringshånd for å gjøre disse sangene tilgjengelig for verden, som et stolt punktum for Karin Wrights kreative liv som musikkskaper, sanger, poet og
menneske. Dessverre rakk hun ikke selv å synge på noen av sangene, bortsett fra et par telefon-demos gjort i farta. Det var fristende å la noen sekunder fra dette åpne
Lyse for oss. Alle impliserte fortjener en stor takk. Hvil i fred du glitrende sangfugl som for evig vil lyse for oss.

Det er litt av et band som utgjør Karin Wrights Gode Selskap og fremfører de i alt 12 nye sangene vi nå får gleden av å bli kjent med: Tove Bøygard, Signe Marie Rustad, Malin Pettersen, Johanna Demker, Jan Dahlen, Bitten Forsudd, Caroline Bonnet, Martin Caspersen, Dagfin Hjorth Hovind, Jørun Bøgeberg, Espen Jørgensen og Cato Holmen. Som man skjønner er det snakk om noen av landets fineste stemmer, og den musikalske variasjonen er stor, fra den skrukkete åpningslåta «Dauingvise» (sunget av Tove Bøygard), via countrylåta Patti Smith-hyllesten «Patti» (Signe Marie Rustad), Raga Rockers-øset i «De som har makta» (Espen Jørgensen) og frem til den såre pianoballaden «Lyse for oss» (Bitten Forsudd). Det er simpelthen blitt en plate helt utenom det vanlige, et historisk dokument som viser en avholdt person og artist den endelige respekt. Hvil i fred, Karin.

Du finner mer info om konserten og mulighet til å kjøpe billetter her.

Karins fire plater finnes på alle strømmetjenester, og Lyse for oss blir tilgjengelig fra fredag.