Det kom som et sjokk da meldingen om Tom Pettys død traff oss. 2. oktober forlot han denne verden og etterlot en sangskatt som er enorm. Han er blant Amerikas fineste sangere og låtskrivere og ansvarlig for eviggrønne låter som «American Girl», «Free Fallin’», «Breakdown», «You Got Lucky», «I Won’t Back Down» og SÅ mange andre.

I dag ville han fylt 70, og en rekke arrangementer både her til lands og andre steder vil hylle ham. På Røverstaden i Oslo stiller The Gone Gators, et tributeband med folk fra The Contenders, Nilsen’s Southern Harmony og Hard Luck Street, der følgende gjester vil stå på scenen under det dessverre utsolgte arrangementet: Adam Douglas, Hege Brynildsen, Omar Østli, Al DeLoner, Johan Berggren, Rebekka Lundstrøm og Bård Christiansen. Det blir nok fine ting.

Men alle vi som ikke får dratt på konsert i kveld må jo også ha noe å glede oss over på denne triste og værharde oktoberdagen, og derfor serverer jeg en spilleliste med 85 blinkskudd fra Pettys omfangsrike katalog, inkludert et knippe duetter og selvsagt låter med både Traveling Wilburys og Mudcrutch, samt både soloting og ikke minst materiale han fremførte med sitt elskede backingband The Heartbreakers.

Men ikke nok med det! På tampen av spillelisten har jeg hektet på 15 fete coverlåter, blant annet The Gone Gators’ helt ferske tolkning av «The Dark Of The Sun», Ane Bruns nydelige versjon av «No Reason To Cry», Luke Sital-Singhs latterlig fine «American Girl», Blackberry Smokes kanskje enda finere «You Got Lucky» med Amanda Shires på fele og den strålende oppstemte bluegrassversjonen av «Cabin Down Below» med Gibson Brothers.

Uten mer og men får du derfor her min definitive Petty-spilleliste med 100 fantastiske låter. God fornøyelse!

Sjekk også: Malin Pettersens fantastiske nye plate Wildhorse anmeldt