Kåre Indrehus
«Hund som hobby»
(Taktløs Musikk)
[usr 6 text=»false»]

Kåre Indrehus er ikke som andre visesangere. I januar ga han ut sitt andre album, strålende Å synge med hjertet i halsen, anført av den mildt geniale singlen «Vegansk vise». Sunnmøringen som er midt i 30-årene har et ganske usedvanlig skråblikk på tilværelsen, noe sangene på begge hans foregående plater vitner om, og skal vi bedømme tredjealbumet (planlagt utgitt i januar 2019) ut ifra den første singlen «Hund som hobby» blir ikke dette noe mindre alternativt.

Se videoen til «Vegansk vise» her

Kåre har notert seg at ikke alle som vil ha hund bør ha hund, og «Hund som hobby» forteller historien om hva som skjer når feil person blir hundeeier.

Du trengte en nye hobby og den hobbyen ble en hund,
og hunden den kalte du kjæreste Bobby og livet det ble jo helt gull.
Men da høsten meldte sin ankomst og turværet ble for grått,
da låste du kjæreste Bobby inn på et ørlite kott.

Høres kjent ut? «Hund som hobby» er en slags omvendt ode til alle dem som ikke helt klarer å stå oppreist i stormen, de som går lei når nyhetens interesse er borte, og på toppen av det hele selv spiser «den fineste luksuspostei» mens Bobby får «ei kalde potet». Det er stusslig, og på et dypere plan handler sangen kanskje om mer enn dårlige hundeeiere. Er du en som gir opp for lett, blir du truffet av Kåres hvasse penn.

Arrangementet er enkelt og kassegitarbasert, en sløy vise, med en enda sløyere vokal avlevering. Kåre høres nesten ut som døden er i anmarsj når han synger, livstrett og lei. Det er et virkemiddel som kjennetegner ham som artist, og som gjør ham til noe helt eget i en stadig mer uoversiktlig og kakofonisk artistflora både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har tidligere plassert Kåre Indrehus i samme skuff som Stein Torleif Bjella, Hasse Farmen, Tønes og Egil Olsen, og årsaken til det ligger i at de alle har en meget tydelig egenart, på eget språk. Det blir ofte godt resultat av slikt, og «Hund som hobby» sementerer dette inntrykket.

OBS! Singlen er først ute digitalt på fredag, men allerede nå kan du høre den og se videoen her på bloggen. God fornøyelse!

Sjekk også: Ny musikk juli 2018