De siste to årene har jeg satt sammen spillelister der jeg hver dag velger ut én låt etter innfallsmetoden og på årets siste dag skal ende opp med et resultat som jeg noe breialt har kalt verdens beste spilleliste. Slikt er selvsagt både subjektivt og noe tøysete, men det er innmari moro. Resultatet er 365 fantastiske sanger på rappen der jeg ikke har tatt hensyn til sjangerbegreper eller noe annet. Er det en sang jeg virkelig digger er den godkjent.

I 2022 skrev jeg om hver enkelt låt daglig, men det tok såpass mye tid og ressurser å finne frem fakta, dele anekdoter og formulere alt sammen til å bli noe lesbart, så jeg droppet det i fjor. Slik kan man sikkert argumentere for at den daglige underholdningsverdien ble en smule svekket i 2023, men det er tross alt musikken som teller.

Her er nå 365GO – verdens beste spilleliste 2023 edition i all dens prakt, fra The Zombies’ «This Will Be Our Year» til John Lennons «Imagine», og i 2024 får du skuddårsversjonen 366GO – verdens beste spilleliste 2024 edition. Det er bare å glede seg. Det gjør i hvert fall jeg!