Agurksommeren er ikke forbi. VG og andre medier melder nå at den notoriske og svært hissige Havnesjefen er død. Den aggressive knoppsvanen fra Os i Hordaland har vært en pest og en plage for lokalbefolkningen. Senest for noen dager siden gikk den til angrep på en 16 år gammel jente, men nå er det slutt.

– Den er tatt hånd om for å si det sånn, sier fungerende ordfører i Os kommune, Laila Reiertsen til VG.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra juli

Ingen stor sak, spør du meg, og det samme mener min kone Helle. Hun la ut et screenshot fra VG på Facebook-siden sin, og da kom kokeboksamler og Mat fra Norge-redaktør Per A. Borglund på banen med følgende oppfordring til Helle og hennes matbloggerkollega Fru Timian som kommenterte: «Nå får dere jaggu smi mens jernet er varmt, jenter! Noen gode svaneoppskrifter?»

Den fikk han i retur på denne måten: «Det er du som står for særhetene og antall oppskriftsbøker, så jeg forventer at du disker opp med en real svanerett!»

Pers svar til Helle var følgende: «Kun i det øyeblikk Erik Valebrokk blogger om sine 100 favoritt-svanesanger.»

Nå får han svar på tiltale. Her er mine 100 favorittsvanesanger, inkludert Svanesjøen av Tsjajkovskij selvfølgelig. De er samlet i en hendig spilleliste som Per kan kose seg med når han skriver oppskriften. Jeg venter spent og undrer samtidig på hva som skjer med Havnesjefen nå. Ender han i en våt grav eller på middagsbordet til ordføreren?