En bekjent av meg uttrykte gledesstrålende da jeg spurte om han skulle gå og slenge denne uken siden han hadde fri fra jobben at «Nei, det er jo halloween!» Slikt har jeg sans for. En godt voksen mann har funnet ut at julen er tøysete og at halloween er mye kulere. Da spiser han og kona god mat, ser en overload av skrekkfilmer og koser seg intenst. Stas!

Og siden det er halloween i kveld, denne lørdagen 31. oktober i 2015, har jeg laget en passende spilleliste. Her er 100 skrekkelig fine låter, i en hver tenkelig kategori, fra de mørkeste country noir-låter med Lefty Frizzell og Ralph Stanley til skrekkpastisjer av typen Alice Cooper og Kiss, fra gothklassikere med Bauhaus og Siouxsie & The Banshees til brutal metal fra Burzum og Red Harvest, samt veldig mye mer, inkludert Katy Perry! Jeg forventer ikke at alle liker alt her, men selv er jeg av den oppfatning at dette er en fantastisk god spilleliste som viser et sant mangfold innen temaene død og fordervelse og generell dysterhet. For godt mål har jeg også lagt inn en lenke til Michael Jacksons video «Thriller». Den hører jo med.

Sjekk også: Maaemo-sjefen Esben Holmboe Bangs mørke og brutale spilleliste

Da gjenstår bare spørsmålet: «Trick or treat?»