I dag er jeg 49 år gammel, et symbolsk veiskille siden jeg nå går inn i det siste året på 40-tallet og runder et halvt århundre i 2016. Alderen er det ikke stort noen av oss kan gjøre noe med, men vi kan prøve å ha det så bra som mulig mens vi er her. For meg er musikken til stor hjelp i så måte, og her har jeg samlet en spilleliste med 49 vidt forskjellige favorittsanger i anledning dagen, en for hvert år altså, den perfekte bursdagspresang til meg selv og forhåpentligvis også en hyggelig hilsen til alle tilhengere av den gode smak. De som kjenner meg vet at jeg er fullstendig sjangerblind, noe jeg håper og tror denne listen viser til fulle. Livet er altfor kort til bare å høre på visse typer musikk, da blir det fort kjedelig. Det er hardt å begrense seg til så få som 49 låter når du er så glad i musikk som meg, men sånn er det bare. Dette er forresten ingen «best of noe som helst»-liste, og det er ingen vits i å lete etter eventuelle «mangler» eller artister/sanger som «burde» vært med. Her er det nemlig bare jeg som bestemmer. Happy birthday to me!

LES OGSÅ: Er 50 det nye 40?