Label
«Reset Sunday Morning»
(Safe & Sound Recording)
[usr 6 text=»false»]

Magnus Jacobsen, Øyvind Svendsen, Daniel Wakim og Dag Eirik Clausen har på sine foreløpig to plater som bandet Label finjustert sitt vekselvis florlette og selvsikkert rocka amerikanske west coast-sound i strak nedadgående linje fra The Beach Boys, America og Crosby, Stills & Nash. For eksempel. Paletten er stor og referansene mange, men sikkert er at Label er blitt garantister for iørefallende, lettlikte låter med mer enn et snev av sol, sommer og en bekymringsløs tilværelse.

Slike lydbilder er selvsagt bedragerske av natur, og Labels tekstunivers kan være både mørkt og trist, men sangene løftes opp på englevinger som sitter rett i øret. Nå, ganske overraskende, kommer en splitter ny single få dager før jul, og vi har eksklusiv førpremiere her på bloggen i dag. «Reset Sunday Morning» er intet mindre enn en ekstremt kjærkommen liten fugl av en sang for oss som sitter her i Oslo og klager over mørketid og gjennomgående grå og våte måneder slik både november og desember i all hovedsak har vært.

«Reset Sunday Morning» er Labels fjerde single av året etter «Get It Right», «Help Me, Athena» og «Johanna», blinkskudd alle sammen som ikke byr på andre overraskelser enn å vise at bandet leverer den ene kruttsterke sangen etter den andre. «Reset Sunday Morning» er simpelthen mer av det, men skiller seg fra de tre forløperne ved å være en ballade. En annen ting som kjennetegner den nye singlen er lyden av dombjeller, men det er ikke en julelåt av den grunn. Her er stadig lyden av et California slik vi kjenner det fra de ovenfor nevnte artistene, og assosiasjonene går enten du vil eller ei dit og til følelsen av sommer og sol mot naken hud. Riktignok er tekstmaterialet her av litt tristere art, men jeg får ikke «Reset Sunday Morning» til å matche været utenfor vinduet mitt av den grunn.

I wish I could have known you better
Only just to stay forever
Reset Sunday morning, I can’t even talk about it baby

Magnus Jacobsen innleder sangen med melankolske funderinger om et forhold som nok har sett sine beste dager. Det er en ifølge pressemeldingen «ettertenksom sang om savn og å kanskje ønske noe mer. Refrenget forkynner en håpløs bønn om å få stille tiden tilbake til søndag morgen – for å gjøre ting om, eller om bare for å få oppleve den en gang til.»

Bandet kommer inn med lekker musisering, som vanlig utsøkt velprodusert av ringreven Anders Møller, blant annet kjent som trommeslager i Kåre & The Cavemen/Euroboys og for sitt mangeårige samarbeid med Torgeir Waldemar. Anders har jobbet med Label på de to albumene Oslo So Slow (2016) og All City (2018) og er nok helt klart å regne som en vesentlig del av, eller selve arkitekten bak, det strøkne lydbildet. Dette er et musikalsk landskap han trives i, og som han altså klarer å få til å låte som sommermusikk selv med bruk av dombjeller.

Presseskrivet gjør videre et poeng av at «Reset Sunday Morning» er spilt inn på «analoge båndruller hentet fra det nå legendariske Crystal Canyon Studio. Studioet på Rodeløkka i Oslo var drevet av Knut Schreiner og Anders Møller, og det var her de spilte inn egen og andres musikk på begynnelsen av 2000-tallet.»

«Båndene og båndinnspilleren har ivaretatt denne arven og lydbildet minner om både Beach Boys og 10cc», heter det videre, og det kan for så vidt stemme. Om innspillingsutstyret spiller noen rolle for særlig mange flere enn virkelige feinschmeckerører som er gode på lyd har jeg mine tvil om, men det er rart med det. Ekte nerding ligger i detaljene, og det er veldig ofte detaljene som gir et godt resultat. Ut ifra den tankegangen treffer «Reset Sunday Morning» blink.

«Reset Sunday Morning» er kanskje eller kanskje ikke Labels beste sang av året. Jeg klarer rett og slett ikke helt å skille de siste singlene deres fra hverandre rent kvalitetsmessig. De er alle påminnelser om at den klassiske popmusikken lever i beste velgående og at Label – og Anders Møller – er ypperlige forvaltere av denne stolte arven. Kunne vi fått en bedre musikalsk julepresang? Neppe.

Du kan høre «Reset Sunday Morning» eksklusivt her på bloggen, og fredag 20. desember er den ute på strømmetjenestene. God fornøyelse!

Sjekk også: De 50 beste låtene fra 2019