Electric Light Orchestra er endelig tilbake i Norge, 36 år etter at de besøkte Drammenshallen og hele 40 år etter at de var her første gang, 25. april 1978. Da spilte de i Ekeberghallen i Oslo, og det var mitt livs første konsertopplevelse. Stas? Det kan jeg skrive bøker om!

Av den opprinnelige besetningen er nå kun Jeff Lynne tilbake (så vidt jeg vet er Richard Tandy som kom inn i bandet i 1972 fremdeles med), og for å slippe mer styr med rettighetsspørsmål turnerer han nå og gir ut plater under navnet Jeff Lynne’s ELO. Det er like greit. Med den ikoniske romskiplogoen er det ingen som er i tvil om hvem som er byen likevel. Kveldens konsert finner sted i Oslo Spektrum, og konsertstart er satt til 20.30.

Det er et stramt redigert show som vil bli fremført, og setlisten er den samme fra konsert til konsert. Men for en setliste! Selv om det alltid vil være en haug låter man savner fra en så betydningsfull artist med en katalog lik den Lynne kan vise til, er de 19 låtene han og bandet vil fremføre, virkelige klassikere, så å si alle som én. Med unntak av Traveling Wilburys-sangen «Handle With Care» (primært skrevet av George Harrison) og avslutningsnummeret, Chuck Berrys «Roll Over Beethoven», er samtlige sanger skrevet av Jeff Lynne selv. Det er grei bevisførsel for at han er en av de store popkunstnerne i vår tid.

Kun én sang er med fra hans foreløpig siste plate Alone In The Universe, den nostalgiske «When I Was A Boy», mens de to nøkkelplatene A New World Record og Out Of The Blue er best representert med henholdsvis fire og fem sanger. Jeg kan ikke annet enn å forstå at dette blir en konsert for historiebøkene og gleder meg som en unge.

Sjekk også: Hvilken er best – originalen eller coverversjonen?