Alt du trenger på Black Friday er denne spillelisten

Jeg har meninger om Black Friday, for å si det forsiktig. Nok en dag hvor vi oppfordres til å kjøpe ting vi ikke trenger for penger vi kanskje ikke har, en dag som appellerer til grådigheten vår og muligheten til å “gjøre et kupp”. Vel, husk at det ikke er noen ting som heter gratis lunsj her i livet. Du får ikke rabatt på en vare fordi noen ønsker å være snill med deg, for å si det sånn.

Men denne spillelisten koster deg ingenting. Jeg har satt sammen en liste med 100 sanger som på forskjellig vis handler om fredag. Dessverre var bare 96 av dem tilgjengelig i Tidal, men det er jo fremdeles en del. Jeg har benyttet tittelen “When Black Friday Comes…” på listen, lånt fra Steely Dans fantastiske “Black Friday”. Den handler ikke om kjøpefesten vi er så opptatt av i dag, men den opprinnelige ravnsvarte fredagen. 24. september 1869 utløste de to spekulantene Jay Gould og James Fisk panikk på gullbørsen i New York med økonomisk kaos i flere måneder etterpå som resultat.

Mange av sangene på listen handler selvsagt om at arbeidsuken er slutt eller nærmer seg slutten og at festen kan begynne. “Friday On My Mind”, “Friday I’m In Love”, “Out In The Street”, “11 O’Clock Friday Night”, “Dancing Queen” og så videre. Her er det fredag over hele linja! Selv Pet Shop Boys “Thursday” handler også om fredag: “Thursday then friday, it’s soon gonna be the weekend.”

Og selv om Alan Jackson og Jimmy Buffetts “It’s Five O’Clock Somewhere” ikke nevner fredagen eksplisitt, er det i mine ører en perfekt fredagslåt.

Sjekk også: Se opp for Robert Finley

Jeg har sikkert glemt og/eller utelatt manges favoritt, så gi gjerne beskjed om det er noe du savner. Det er rom for utvidelse. Uansett, god fredag!

Koder fra historien
, ,
Skrevet av
More from Erik

Møt Sveriges første deLillos-tolker – Natasja Holmboe

Om du är så trött på livet, att fint väder får dig...
Les mer

2 Kommentarer

  • Hei!
    Frank Zappa’s og Captain Beefhart’s 200 Years Old fra Bongo Fury handler verken om fredag eller salgsgalskapen, tror den handler om det kommende 200-årsjubileet til USA på innspillingstidspunktet, men for meg passer den allikevel godt på en dag som denne? Kanskje er det denne låta i samband med andre låter på Bongo Fury som får meg til å tenke at det er en passende låt?

    Mvh Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.