Jeg er neppe alene om å mene at kylling var bedre før, og ikke minst, at kylling luktet bedre før. Det skyldes ikke minst fraværet av rotisserieovner som tidligere fantes i mange norske matbutikker og restauranter der kyllingen grilles sakte på spyd. Det gjør at kjøttet blir jevnt stekt i kyllingens egne safter.

Lukten av rotisseriekylling vekker barndomsminner hos meg og flere med meg, og når du går inn døren til den nyåpnede restauranten Rotisserie i Oslo er det akkurat den duften som treffer deg. Hardt. Franskmannen Loris Giannitrapani er mannen bak, og han ble inspirert til å starte Rotisserie en dag han selv hadde lyst på et godt kyllingmåltid men ikke kunne finne et eneste serveringssted i Oslo som kunne gi ham det han ønsket.

Blid mann med vin i glasset. Foto: Helle Øder Valebrokk
Blid mann med vin i glasset. Foto: Helle Øder Valebrokk

I går var jeg på Rotisserie for andre gang, og det blir ikke siste. Loris importerer nydelige gule kyllinger fra Landes i Sørvest-Frankrike, og de er så saftige at det er en sann fryd. La meg også legge til at restaurantens sitronterte er intet mindre enn genial. Det kommer for øvrig snart et innlegg på bloggen til Helle, Helle’s Kitchen. Sjekk også ut Lucky Bird som serverer kylling på en HELT annen måte.