De aller beste Sade-sangene

En artist som ikke forhaster seg med nye plateutgivelser er Sade Adu, frontfiguren i bandet Sade, bestående av de stødigste musikerne som tenkes kan, Stuart Matthewman, Paul S. Denman og Andrew Hale, tre velkledde herrer som på scenen matcher Sades udiskutable eleganse. Sammen er disse den ultimate lounge act, men med eget materiale og store konsertsaler som erstatning for coverlåter og små røykfylte jazzbuler.

Jeg har aldri sett Sade live, men to konsertfilmer, Lovers Live (2002) og Bring Me Home: Live 2011 (2012) er rene studier i utsøkt musikalitet og visuell scenekunst som gjør at det er en av de konsertbillettene jeg ønsker meg aller høyest her i verden. Man kan jo drømme. I løpet av 32 år har Sade utgitt fem plater, og det er seks år siden den siste, Soldier Of Love. Jeg anbefaler altså de to konsertfilmene meget sterkt.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra juli 2016

Innimellom må jeg simpelthen høre litt klassisk Sade, og det har nå materialisert seg i denne spillelisten med mine 30 favorittsanger, hvorav noen få er smakfulle coverversjoner – “Still In Love With You” (Thin Lizzy), “Please Send Me Someone To Love” (Percy Mayfield) og “Why Can’t We Live Together?” (Timmy Thomas) – mens resten er fantastiske originalkomposisjoner som får meg til å gape av beundring hver eneste gang jeg hører dem. “Bullet Proof Soul”, “By Your Side”, “Smooth Operator”, “Nothing Can Come Between Us”, “Skin”, “It’s Only Love That Gets You Through”… i det hele tatt. Dette er så fint at jeg må klype meg i armen.

Skrevet av
More from Erik

…men så skinner solen

Ved Lyngvig Fyr skinner alltid solen! Nå er jeg riktignok i museumsbutikken...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.