Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 2 i min resirkulerte adventskalender finner vi Stine Andreassen, frontfigur og låtskriver i The Northern Belle, som i år har sluppet sin aller første julesingle «(Dim Down) The Christmas Lights». Det blir neppe den siste, ifølge Stine som er ekte juleentusiast.

Da jeg intervjuet henne for noen uker siden spurte jeg om hvilken julelåt hun ville velge om hun bare kunne spille én, men hun avviste premisset og insisterte på tre. Alle disse er å finne blant de 14 sangene hun valgte til herværende adventskalender i 2015, så det var jo flaks med tanke på at hun sa at utvalget ville kunne endre seg raskt. De tre sangene er for ordens skyld «River» (Joni Mitchell), «Have Yourself A Merry Little Christmas» (Ella Fitzgerald) og «All I Want For Christmas Is You» (Mariah Carey).

Les min anmeldelse av «(Dim Down) The Christmas Lights» her.

Da er det på tide å overlate ordet til Stine selv. Bare husk at dette er fem år gamle sitater.

 1. «Baby’s First Christmas» – Connie Francis
  Min favoritt over alle favoritter er helt klart denne. Stemmen til Connie Francis er så naiv og nydelig! Koringen er prikken over i’en.  Den kunne lett ha vært med i en Disney-film. Jeg er veldig svak for 60-tallsdronningene.
 1. «River» – Joni Mitchell
  Denne låten får meg til å gråte. Hun synger om sin tapte kjærlighet som hun jaget vekk. Det river tak i hjertet når hun synger:
  I’m so hard to handle
  I’m selfish and I’m sad
  Now I’ve gone and lost the best baby
  That I ever had
  I wish I had a river I could skate away on
 1. «All I Want For Christmas Is You» – Mariah Carey
  Vokaljokking på sitt beste og verste. For en låt! Hvis denne kommer på mens jeg står i kassen på jobb, så synger jeg med. (OBS! Stine jobbet tidligere i platebutikken Big Dipper.)
 1. «Pretty Paper» – Roy Orbison
  Roy Orbison står mitt hjerte veldig nært. Og han må være med på enhver juleliste! Kjærlighetens mann.
 1. «Goodbye England (Covered In Snow)» – Laura Marling
  Denne hyllesten til England får meg til å lengte hjem. Når Laura synger stopper alt. Da lytter man.
 1. «Christmas (Baby Please Come Home)» – Darlene Love
  Darlene Love var nok en av de som fikk se de virkelige sidene til Phil Spector. Han var en magiker bak spakene, men også klin kokos.  Darlene har nok mange hørt uten å vite at det var hun som sang. For en stemme! Sjekk også ut dokumentaren 20 Feet from Stardom.
 1. «Just Like Christmas» – Low
  Dette er rett og slett en hit. Slowcore-heltene i Low har tatt på seg Phil Spector-drakten og laget en av de bedre julelåtene utgitt i senere tid.
 1. «Christmas At The Airport» – Nick Lowe
  Nick Lowe gjør meg alltid glad. Jeg digger at denne låten ble skrevet mens han var bakfull på en flyplass.
 1. «Have Yourself A Merry Little Christmas» – Ella Fitzgerald
  Jeg er veldig svak for klassikerne som «Rockin’ Around The Christmas Tree» (Brenda Lee), «Let It Snow» (Frank Sinatra), «Jingle Bell Rock» (Bobby Helms) og «White Christmas» (Bing Crosby), men denne er nok favoritten.
 1. «It Doesn’t Have to Be That Way» – Jim Croce
  Jeg kom over albumet I Got A Name av Jim Croce på et bruktmarked for noen år siden og falt pladask. Etter å ha sjekket ut flere album av han kom jeg over denne fine julelåten.
 1. «23. desember» – Daniel Kvammen
  Jeg elsker familien min, men vi kan fort gå i tottene på hverandre. Jeg tror det er fordi vi er så glad i hverandre at vi tør å si det som det er, samt at julestresset kan felle de beste. Daniel sier det så bra med denne låten.
 1. «Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)» – Ramones
  Det føltes veldig naturlig å spille denne etter «23. desember». Knall låt!
 1. «Hard Candy Christmas» – Dolly Parton
  Dolly, min kjære Dolly. Jeg blir aldri lei deg. Hvis jeg får en katt skal den hete Dolly.
 1. «Santa Claus Is Coming To Town» – The Jackson 5
  En ung og energisk Michael Jackson passer perfekt som siste låt. God jul alle sammen!

Sjekk også: Roger Græsbergs julefavoritter