Det er fullmåne i kveld, og det slo meg at det ikke kunne være spesielt vanskelig å lage en fet spilleliste i sakens anledning så mange artister som har sunget og skrevet om månen gjennom årenes løp. Der må jeg si jeg hadde rett, gitt. Og av og til blir jeg fanget av begrensningens kunst og har derfor besinnet meg til kun å samle 100 låter. Det kunne vært adskillig flere, for å si det forsiktig.

Men jeg tror de aller viktigste er her: «The Whole Of The Moon», «The Moon Is A Harsh Mistress», «Moondance», «Dancing In The Moonlight»,«Fly Me To The Moon», «Man On The Moon», «Moonlight Shadow» og mange andre klassikere, samt selvfølgelig den såkalte Måneskinnssonaten, Ludwig van Beethovens pianokonsert nr. 14 i cissmoll. Alt som gjenstår da er å hyle mot månen, slik for eksempel Warren Zevon demonstrerer i «Werewolves Of London».

Sjekk også: 100 fantastiske instrumentaler