Trønderske Anja Eline Skybakmoen har – for å starte i riktig ende – en fantastisk stemme. Det er nok en medvirkende årsak til at hun vant æren det er å fremføre Raga-låta «Noen å hate» til hyllestprosjektet Sannhet på boks. Så er det jo festlig at hennes versjon i samme slengen førte til at Per Sandberg i kjent antidemokratisk stil trakk seg fra en debatt fordi han angivelig følte seg tråkket på av Anja og hennes tolkning av en sang han tydeligvis oppfattet som et direkte angrep på ham som person. Noen mennesker er flinkere enn andre til å få alt til å handle om seg selv.

Nok om det. Neste fredag kommer Anjas andre soloalbum Echo ut i butikkene – i den grad butikker er ordet å bruke. Hvorom allting er vil Echo bli tilgjengelig på Spotify, WiMP, Tidal, Apple Music, iTunes og så videre, og jeg kan si så mye som at det bare er å glede seg. Plata er steinbra. Men her og nå kjører vi – for aller første gang i denne bloggens historie – en videopremiere.

«Echo», som altså er tittelkuttet fra den nye plata, er en nydelig, noget Dalbello-aktig låt som handler om hvor vanskelig det kan være å skille seg ut fra hopen. Det er et tema jeg kan kjenne meg igjen i. Du skal ikke ta rare svingen bort fra mainstream før du blir ansett som litt underlig, og denne sangen er en hyllest til alle… ja, jeg velger å bruke ordet «oss» og ikke «dem». Videoen, regissert av Aurora Langaas Gossé som er en smule hot etter at hun nylig ble plukket ut som en av semifinalistene til Student Academy Awards i Los Angeles, skildrer en jentunge som mildt sagt er en smule annerledes enn venninnegjengen i en «prinsessebursdag», men som «vinner» til slutt. Og sangen er forsiktig sagt helt strålende. Hipp hurra for Anja Eline Skybakmoen!

Les også: Tretti tusen varulver, men bare én Nemi