Ultravox’ beste låter

I dag fyller Midge Ure, Ultravox’ andre vokalist som var med fra albumet Vienna, 66 år. Som spydspiss i et av den kortlivede new romantics-bølgens viktigste band, var stemmen hans en vesentlig del av lydsporet mitt i årene 1980-83. Da jeg oppdaget at han har bursdag kom jeg på at jeg har en strøken spilleliste med mine 20 Ultravox-favoritter, og det er så deilig å høre på den at jeg simpelthen måtte dele den på nytt med leserne av min lille blogg.

Ikke unaturlig har jeg valgt å åpne den med sangen «Vienna». Det var da Ure ble med i gruppen at det virkelige gjennombruddet kom. Den tidligere vokalisten John Foxx frontet Ultravox da de var mer av et postpunkband, og sluttet i 1979 for å innlede en solokarriere. Ures inntreden varslet en ny retning, og albumet Vienna er en romantisk drøm. Med sine vakre synthkaskader og kjølige dekadense koblet med kald krig-tematikk og et gjennomgående mellomeuropeisk uttrykk, er det et slags retrofuturistisk eksperiment i lyd og bilde.

Den dypere analysen av Ultravox’ fortreffelighet må vente til en annen anledning, men de 20 låtene på denne spillelisten gir et godt tverrsnitt av hva de var gode for. Jeg har valgt å inkludere noen låter fra perioden med Foxx som vokalist, samt tre av hans solosingler og Ures første to solosingler, begge utgitt som sideprosjekter mens han sang i Ultravox. I sum er det en nydelig spilleliste med musikk som kanskje kan virke litt datert, men som i mine ører har tålt tidens tann meget godt. God fornøyelse!

Sjekk også: Malin Pettersens akustiske intermezzo

Skrevet av
More from Erik

Er dette verdens beste coverversjon?

Til stor forlystelse for mange postet jeg i sommer det jeg tror...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.