Jeg skrev noen linjer for et par måneder tilbake da George Michael døde, et åpent brev til alle «haterne» som syntes det var betimelig å gi uttrykk for hvor lite de syntes om ham, mens jeg og en del med meg var relativt satt ut der og da. Det var et dødsfall som satte en sørgelig krone på musikkåret 2016, for øvrig et ganske hyggelig musikkår, om det ikke hadde vært for at nettopp den gamle Wham!-vokalisten, David Bowie, Prince, Glenn Frey, Merle Haggard og altfor mange andre kremfolk trakk sine siste åndedrag innenfor den samme 12-månedersperioden.

Essensen i det jeg skrev var at jeg syntes det var en noe ufølsom fremferd fra disse menneskenes side, og at jeg hadde forstått dem bedre om jeg eksempelvis hadde publisert en liste med de 20 beste Ultravox-låtene. Det ville strengt tatt være helt greit om jeg fikk litt tyn for det, iallfall så lenge det ikke var i forbindelse med et dødsfall i leiren. Min gamle sjef fra flere mer eller mindre velrenommerte publikasjoner, la oss kalle ham Per B, mente at akkurat der hadde jeg nok et poeng. Og skulle jeg gjøre noe slikt som faktisk å kåre Ultravox’ beste, eventuelt «beste», låter, så ville han kunne slumpe til å mene noe om det.

Les også: Daniel Kvammes enestående urbane popsymfoni anmeldt

Nå får han muligheten. Jeg syntes rett og slett det var en såpass strålende idé å lage en liste med de beste Ultravox- og Ultravox-relaterte låtene at jeg ikke lenger kunne la være. Her er derfor mine favoritter, forsøksvis rangert i rekkefølge fra nummer 1 til 20, hvor jeg har valgt å inkludere sololåter fra begge bandets vokalister, John Foxx og Midge Ure. Det er bare å gi se over av fryd i halvannen times tid, og jeg regner med at få, om noen, er mer fornøyd med denne listen enn nettopp Per B. God fornøyelse også til dere andre som måtte føle for å høre et utvalg av den beste synthpopen som ble utgitt i årene 1977-1986. Dette er saker!