Wynwood er Miamis desidert mest trendy bydel om dagen, et tidligere svært forfallent og til dels fraflyttet strøk der den lokale tekstilindustrien holdt til i en årrekke. I dag er Wynwood adskillig mer kjent for sin enestående graffitikunst. Den nå avdøde eiendomsmagnaten og kunstelskeren Tony Goldman tok initiativet til The Wynwood Walls i 2009, et utendørs museum for graffitikunst som ikke har sitt like noe annet sted.

I dag er hele Wynwood et av verdens største og viktigste sentre for street art, graffiti eller hva du nå velger å kalle det. Kvartal på kvartal på kvartal er dekket av fantastiske veggmalerier signert noen av verdens ledende graffitikunstnere, og gamle fabrikklokaler som tidligere huset i hovedsak tekstilindustri er fylt opp med fine småbutikker, kunstgallerier, designforretninger, kafeer, restauranter og mikrobryggerier.

Les også: Miami og New Orleans – himmel eller helvete?

Wynwood ligger en Uber- eller taxitur unna det sentrale Miami og art deco-distriktet på South Beach og er vel verdt turen. Der hovedgaten på Ocean Drive (og til dels Collins Avenue) på South Beach er rene Sodoma og Gomorra, er Wynwood noe helt annet, et koselig strøk som tiltrekker seg både hipstere og nysgjerrige turister. Det råder en generelt bohemsk stemning her, og de som jobber her – i kafeer, restauranter, butikker og gallerier – er stort sett veldig hyggelige. Da Helle og jeg nylig var i Miami besøkte vi Wynwood hele tre ganger på to dager, og det sier vel det meste om hvor godt vi likte oss.

Så er du på de kanter, vet du hva du har å gjøre. Og det er alltid noe nytt. Graffitikunsten er flyktig i den forstand at den gjerne males over når det er gått et stykke tid, så også i Wynwood. Bildekarusell finner du øverst i saken.

Sjekk også: Mi Swing Es Tropical – spilleliste med dødskul Miami-musikk