Det er mange måter å hjelpe syriske flyktninger på, og en av de aller enkleste er å spille en eller flere av sangene på #StreamingforSyria, et digitalt album der 99 norske «uavhengige» artister har bidratt med hver sin låt. Hver gang du trykker play på en av låtene går et lite bidrag til Flyktninghjelpen, og målet er å få totalt 100 000 nordmenn til å spille ti sanger. Lykkes det får organisasjonen 60 000 kroner til arbeidet med å hjelpe syriske flyktninger.

– Vi fikk henvendelser fra artister som lurte på hva de kunne gjøre for å avhjelpe den grusomme situasjonen mange befinner seg i for tiden, sier David Gjester, daglig leder i Indigoboom som står bak aksjonen. – Så vi sendte ut følere til artister, og fikk overveldende respons.

Jeg oppfordrer gladelig alle til å hjelpe også på andre måter, men ved å spille hele eller deler av #StreamingforSyria gjør du det på aller enkleste måte som attpåtil er riktig så behagelig.

Blant de mange artistene som bidrar er Anja Eline Skybakmoen, Tooji, El Cuero, Bare Egil Band, Black Debbath, Kari Iveland, Rune Berg, Egil Ellevill, The Back Pages og en lang rekke andre, mindre kjente navn. Her er det mye kult å sjekke ut innen alle sjangere. Hør og del i vilden sky, og du gjør en god gjerning.