Jeg elsker Italia! Det støvelformede og totalt uregjerlige landet er en fest å besøke, med det som i mine øyne er verdens beste kjøkken, som i sin tur ledsages av noen av verdens beste viner. Om du besøker Napoli i sør eller Torino i nord kan du være trygg på at magen får det den trenger og vel så det, og omtrent overalt du kommer er det pent.

Akkurat det siste er naturligvis en overdrivelse, men for egen del har jeg sett utrolig mange pene byer og landskap i Italia, og ikke bare på fastlandet. Sicilia, Sardinia, Capri og de spennende små eoliske øyer er nydelige opplevelser, og finnes egentlig en mer magisk by enn Venezia? Jeg bare spør.

I romjulen og nyttårshelgen var Helle og jeg en tur i Bologna og Firenze, to byer som ligger 35 minutters hurtigtogtur fra hverandre, og som likevel er svært forskjellige. Begge er slående vakre, men der Firenze er nærmest overfylt av turister er det i langt større grad lokalbefolkningen som fyller Bolognas spisesteder og piazzaer. At byene har mer eller mindre nøyaktig samme innbyggertall (Firenze 383 000 og Bologna 387 000) gjør forskjellene enda mer fascinerende.

Helle har ført dagbok på sin blogg, og jeg anbefaler deg å ta en titt der om du er på utkikk etter tips til spisesteder og barer. Selv nøyer jeg meg med en liten bildekarusell basert på det jeg så gjennom mobiltelefonen og håper at det kan være til en smule inspirasjon.

Bella Italia!

About last night… Cocktails på Nu Lounge Bar i Bologna, en av verdens mest kjente tikibarer, er en opplevelse. Det ser ikke så ille ut på tampen av 2016. Foto: Helle Øder Valebrokk