Men er det jazz ‘a?

Jeg skulle veldig gjerne tatt meg en tur på Kongsberg Jazzfestival i sommer, men ikke nødvendigvis for jazzens skyld. Uheldigvis passer det ikke, så jeg får ikke med meg hverken Van Morrison, Dr. John, Cassandra Wilson, Röyksopp, Highasakite eller Ole Paus/Ketil Bjørnstad. Heller ikke jazzartister som Come Shine eller Brad Mehldau Trio. De står nemlig også på plakaten.

Jeg skjønner altså godt at festivaler med anstrengt økonomi (de er i klart flertall) er nødt til å booke store navn for å trekke publikum, men plakater som denne ser unektelig litt snodige ut. Du kan saktens argumentere for at særlig Wilson og også Morrison og den gode doktor benytter jazzelementer i musikken sin, men å beskylde Highasakite, for ikke å snakke om Röyksopp for det samme er å ta hardt i. Da vannes begrepene jazz og jazzfestival ut i meste laget, spør du meg.

Når det er sagt blir det nok en fin festival. Alt ligger jo til rette for det.

Koder fra historien
Skrevet av
More from Erik

Mine julefavoritter – Daniel Kvammen

I dag er det Geilos egen Daniel Kvammen som presenterer sine favorittjulelåter....
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.