Jeg skulle veldig gjerne tatt meg en tur på Kongsberg Jazzfestival i sommer, men ikke nødvendigvis for jazzens skyld. Uheldigvis passer det ikke, så jeg får ikke med meg hverken Van Morrison, Dr. John, Cassandra Wilson, Röyksopp, Highasakite eller Ole Paus/Ketil Bjørnstad. Heller ikke jazzartister som Come Shine eller Brad Mehldau Trio. De står nemlig også på plakaten.

Jeg skjønner altså godt at festivaler med anstrengt økonomi (de er i klart flertall) er nødt til å booke store navn for å trekke publikum, men plakater som denne ser unektelig litt snodige ut. Du kan saktens argumentere for at særlig Wilson og også Morrison og den gode doktor benytter jazzelementer i musikken sin, men å beskylde Highasakite, for ikke å snakke om Röyksopp for det samme er å ta hardt i. Da vannes begrepene jazz og jazzfestival ut i meste laget, spør du meg.

Når det er sagt blir det nok en fin festival. Alt ligger jo til rette for det.