I går døde Burt Bacharach, en av populærmusikkens fremste komponister gjennom alle tider, 94 år gammel. Det er en voksen alder, og han laget ny musikk helt til det siste – av skyhøy kvalitet. Hans ferske samarbeid med produsenten og låtskriveren Daniel Tashian (som en gang frontet det flotte bandet The Silver Seas og har produsert Kacey Musgraves og A Girl Called Eddy og mange andre) resulterte blant annet i sangen «Moon Over Wichita» som var noe av det fineste jeg hørte i 2022.

Merittene hans for øvrig er egentlig for mange til å ramse opp, og blant dem som har gjort sangene hans berømte er Dionne Warwick, Tom Jones, Aretha Franklin, Dusty Springfield og Herb Alpert. I «nyere» tid har han også laget plate med Elvis Costello, Painted From Memory (1998), og den flotte soloplaten At This Time (2005), i tillegg til det nevnte samarbeidet med Tashian og en del annet.

Med sanger som «The Look Of Love», «I Say A Little Prayer», «What The World Needs Now», «What’s New Pussycat», «Wishin’ And Hopin’» skrev Bacharach og tekstforfatteren Hal David seg inn i populærmusikkens ruller for evig og alltid, og Burt hadde selvsagt også samarbeid med mange andre tekstforfattere, som ekskona Carole Bayer Sager. 

Men nå er det slutt. En bauta har trukket sitt siste pust, men musikken han etterlot seg er skrevet for evigheten. Takk for musikken, Burt. Måtte du hvile i fred.

Her er noenogseksti favorittsanger samlet i en hendig spilleliste, men den kunne selvsagt vært mye lenger.