Det er og blir noe spesielt med fredager! Ukeslutt, løse og ledige skuldre, tid til overs og et par fridager foran oss (kanskje). Det er noe med konseptet fredag som er så uendelig godt, og det må vi feire.

Her i huset har vi noe vi kaller Disco-Fredag. Det er ikke slik at vi spretter rundt på gulvet og danser så mye at det gjør noe, men vi har en fin liten time eller to på kjøkkenet før middag der vi spiller musikk som flytter på seg, disco eller i det minste ting som er nokså beslektet. Akkurat da er det lite rom for introverte indiehoder eller langhårede gitarhelter. Unntak finnes og gjøres, men det går mye i Bee Gees og Earth, Wind & Fire, for å si det sånn.

Siden det er fredag og min skjønne kone Helle kommer hjem fra en lang reise, er jeg i litt ekstra godt humør i dag og fikk lyst til å dele spillelisten Hurra, det er fredag med alle andre som måtte være klare for godt humør, god stemning og, la oss ikke glemme det, muligheten til å finne frem danseskoene. Om spillelisten er å si at den er litt «flytende», et klassisk work in progress. Plutselig kommer vi på en låt vi vil høre, og plutselig er det en låt her vi finner ut ikke passer inn helt. Da er det inn med noe, eller ut med noe annet. Slikt er dagsformavhengig eller muligens fredagsformavhengig. Dessuten vil noen kanskje tenke, «hmmm, han har tatt med sanger som «Get Down Saturday Night» og «A Rollerskating Jam Named Saturday» selv om det er fredag», så hvis det blir vanskelig får du heller vente til lørdag med å trykke på play. De fleste vil sikkert også savne noen dansegulvklassikere – det er jo mange av dem – men det er ikke vårt problem. Låtene på denne listen skulle gjøre susen og vel så det.

God fornøyelse, måtte livet smile til deg og dine, og nå; dans!