Kjenn din by, du liksom! Jeg er født og oppvokst i Oslo, har bodd her i alle mine 49 år, og det er så mange steder jeg ikke har besøkt at det (nesten) er en skam. Botanisk Hage, for eksempel. Jeg har satt føttene der tidligere, men det er bare så vidt. Jeg har noen vage barndomsminner derfra (et besøk med barnehagen, mon tro), og utover det har jeg bare spasert der i ti minutters tid i fjor en gang. Riktignok har jeg gått forbi en drøss med ganger, men det gjelds jo ikke.

Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk

Årsaken til at jeg ikke har vært spesielt mye i Botanisk Hage er åpenbart at jeg selv bor på Frogner på den andre siden av byen uten at det nødvendigvis er en veldig god unnskyldning. Men nå som min arbeidsgiver Aller Media har flyttet til Hasle hender det at jeg tusler ned til Tøyen og videre til Grünerløkka når jeg skal hjem, og i dag gikk kollega og kjentmann Tore og jeg gjennom parken.

Jeg skal ikke si så mye mer her annet enn at Botanisk Hage ble etablert i 1814 og altså hadde 200-årsjubileum i fjor – noe mange nok fikk med seg – og at det er et utrolig fint område. Bildene her tok jeg med iPhonen min der jeg brukte appen Camera+. Takk for i dag, Botanisk Hage, det skal ikke bli så lenge til neste gang. Lover!

IMG_1567
Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk
Foto: Erik Valebrokk