Hvis det å synes at den ene halvparten av verdens befolkning skal behandles likt som den andre gjør deg til feminist, er jeg feminist. Til de grader. Jeg har liksom ikke ord som godt nok kan beskrive det å være motstander av at kvinner og menn skal ha de samme rettighetene her i livet. Så lenge noen synes det skal jeg hilse å si jeg mener kvinnekampen er høyst relevant. Så gratulerer med dagen til alle kvinner – og piss off til alle som ikke er feminister.

I dag byr jeg på en fantastisk spilleliste med godt over 150 sanger av og med kvinner. Her er hele spekteret av artisteri, og så forskjellige navn som Dionne Warwick, Patti Smith, Nina Simone, Carly Rae Jepsen, Bangles, Emmylou Harris, TLC, Lianne La Havas, Elvira Nikolaisen, Susanne Sundfør, Tove Bøygard, Petra Marklund, Lisa Ekdahl, Angelique Kidjo, Nina Hagen, Cocteau Twins, Edith Piaf og mange flere. Press play!