«Det var egentlig plateselskapet jeg jobber med i Nederland som tvinget meg til å lage en video til denne låten. Sangen har blitt et fint avslutningsnummer på turné og fått så mye fin respons. Den kom til og med på Erik Valebrokk sin liste over verdens 50 beste låter fra 2017. På 49. plass. Så den fortjener en musikkvideo.»

I går fikk jeg en mail fra selveste Egil Olsen (han andre, altså) som gledesstrålende forteller meg at nederlenderne har trykket sangen «Live Today Like It’s The Last» til sitt kollektive bryst (mine ord, ikke Egils), og vil jeg publisere videoen han er blitt oppfordret til å lage? Han visste hva han gjorde. Som han nevner i utdraget fra pressemeldingen over var undertegnede en smule begeistret for akkurat denne sangen, et slags paradenummer fra hans flotte femtealbum You And Me Against The World. På rangeringen av den beste musikken utgitt i 2017 havnet den på 49. plass på min høyst personlige liste, og la det være sagt at den like gjerne kunne havnet på 48. plass. Er den ikke egentlig marginalt bedre enn Butterfly Gardens eminente «Put The Summer On»?

Smartere, mer kunnskapsrike mennesker enn meg kan ta den diskusjonen videre, mens jeg heller følger Egils oppfordring og viser videoen. Jeg tok den til og med usett, men nå som jeg har sett den – mer enn én gang også – er jeg overbevist om at det var et klokt valg. Blir du ikke i godt humør av å se denne, det skal sies, enkle videoen, er det noe galt med deg. Egil Olsen er og blir en suveren entertainer, og når han har fått med seg en vaskeekte saksofongorilla (spilt av Jesse Heckman) til å kaste glans over videoen blir det ikke akkurat noe dårligere.

Om selve sangen «Live Today Like It’s The Last» sier Egil følgende: «En klassisk grip dagen-sang! Selvhjelpsrock! Eller pep-pop! Jeg ler ofte av kloke ord og visdom i sosiale media, men man kan ikke bare le av slikt. Av og til trenger man litt ekstra motivasjon, positivisme og store ord. Jeg må innimellom lage slike sanger for å motivere meg selv. Og forhåpentligvis andre. Det hele startet med at jeg så et ekorn som gjorde et imponerende hopp fra et tre til et annet utenfor studioet mitt.»

Siste nytt fra Camp Egil for øvrig er at han har takket ja til å spille på den aller første Bygdepride, som skal foregå i Ørsta og Volda fra 10. til 13. mai, der det ifølge festivalens pressemelding blir «ein fire dagar lang festival vert det fokus på skeive rettar, mangfald og glede». For å si det slik, blir det neppe mindre glede når Egil spiller, og det må faktisk også være mulig å lese akkurat «Live Today Like It’s The Last» som den perfekte sangen i denne sammenhengen. Hør på teksten, og se om du ikke er enig. 

Les også: Knakende fin plate fra Robert Moses & The Harmony Crusaders