Tidligere i dag la jeg ut en spilleliste med 100 av mine definitive Bob Dylan-favoritter i forbindelse med den levende legendens 75-årsdag. Det er en liste som inneholder noe av den aller hvasseste populærmusikken som er utgitt de siste 55 årene, og som seg hør og bør har Bob fått adskillig oppmerksomhet fra beundrende artistkolleger i løpet av denne tiden.

Sjekk listen med mine 100 Dylan-favoritter her

Her er derfor 100 av mine favoritt-Dylan-covere, forhåpentligvis varierte nok til at dette blir interessant. Det er gitt ut adskillige rene hyllestplater til Dylan, og det er knapt den artist som har holdt i en gitar som ikke på et eller annet tidspunkt har sunget en av sangene til Robert Allen Zimmerman, født i Duluth, Minnesota for 75 år siden i dag.

Noen av sangene er her i flere versjoner. «You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go» fra mesterverket Blood On The Tracks er representert med så mange som fire hvorav en er på norsk, «One More Cup Of Coffee» med tre hvorav en på norsk, og «Blowin’ In The Wind» med tre hvorav en på svensk. «Don’t Think Twice, It’s All Right» og «Just Like Tom Thumb’s Blues» er også representert med tre fantastiske tolkninger. For øvrig er mange sjangere og en god del vidt forskjellige artister representert. Her er Miley Cyrus, Ministry, Stevie Wonder, Elvis Presley, Ane Brun og japanske Magokoro Brothers noen av ytterpunktene. Enkelte artister dukker også opp flere ganger.

Dette er med andre ord en spilleliste som sier veldig mye om Bob Dylans brede nedslagsfelt og ikke minst hvilket potensial som finnes i sangene hans. Jeg har sagt det før i dag, og jeg sier det igjen: Gratulerer med dagen, Bob!

OBS! Det er bare 92 sanger på Tidal-listen da utvalget der er en smule mangelfullt.