Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 12 i min resirkulerte adventskalender finner vi Bendik Brænne som har hatt litt av et år. Han har gitt ut sitt femte soloalbum med den optimistiske tittelen Personal Best? og blitt far til sitt første barn. På tampen av året ga han også ut en skikkelig fin julesingle sammen med Emilie Nicolas, stemningsfulle «White Highway».

I 2017 var deltok han i min musikalske adventskalender der han presenterte sine julefavoritter, og dem blir det gjenhør med nå. Listen finner du nederst på siden, men først Bendiks egne kommentarer. Vær så god.

«Christmas Can’t Be Far Away» – Nick Lowe
Jeg elsker Nick Lowe. Også juleplata hans.

«Every Day Will Be Like A Holiday» – William Bell
Hørte denne første gang på en Carole King plate i fjor. Jeg hadde en plan forrige høst om å lage en Carole King coverplate, og gikk selvsagt tungt inn i King-katalogen. Jeg elsket denne låta, men fant jo fort ut at hun ikke hadde skrevet den. Dette er orginalen, tror jeg. Enda fetere enn King versjonen.

«Children Go Where I Send You» – Nina Simone
Nina Simone At The Village Gate fra 1961 er en helt fantastisk liveplate, og denne avslutter albumet. Det skal mye til for å svinge som Nina Simone.

«Snow» – Harry Nilsson
Denne låta er hentet fra en favorittplate, Nilsson Sings Newman, der Harry Nilsson utelukkende synger Randy Newman-låter, akkompagnert av Newman selv. «Snow» er kanskje ikke en julelåt, men den gir i hvert fall assosiasjoner til vinteren, hehe.

«It Won’t Seem Like Christmas (Without You)» – Paal Flaata
Jeg hørte denne låta for første gang for noen dager siden. Jeg skal være vikar i blåseseksjonen til Elvis-prosjektet til Flaata/Ackles/Busk, og jeg fikk en låtliste over låter jeg må lære meg. Denne var en av dem, og Flaata synger faens så bra. (OBS! Bendik skrev dette før turneen han sikter til startet.)

«Verda omkring» – Maj Britt Andersen
Faren min skrev den låta her sammen med Geir Holmsen året jeg ble født (1987), og man kan trygt si at den har fulgt meg hele livet, hehe. Deilig 80’s sound, og med min navnebror Bendik Hofseth på saksofon!

«Ol’ 55» – Tom Waits
Dette er jo ikke egentlig en julelåt, men jeg forbinder den veldig med jula. Du skjønner. Jeg og to av mine beste venner har verdens beste juletradisjon. Etter at alle har feiret ferdig med familiene sine stikker vi ned til moren til Nikolai på Stabekk. Der sitter vi utover natta å spiller og drikker røde drinker. Full rigg med pedal steel, piano og diverse. Tror det blir tolvte året på rad i år. Denne har vært med alle åra.

«Have Yourself A Merry Little Christmas» – Frank Sinatra
Er ikke så lett å komme utenom denne. Jeg har ikke et veldig sterkt forhold til jul og julemusikk, men dette er nok den som gir meg sterkest assosiasjoner til jula.