Jeg befinner meg i Cleveland, Ohio, der byens kanskje fremste turistattraksjon er Rock & Roll Hall Of Fame, et digert museum ved bredden av Eriesjøen. Her hedres rockens fremste navn etter alle kunstens regler, og som min venn Jon Vidar Bergan sa til meg trenger du minst 24 timer i museet. Vel, jeg fikk cirka to og en halv time da jeg var der i går, og må si jeg hadde stort utbytte av det.

Men Cleveland? Angivelig ble Rock & Roll Hall Of Fame lagt nettopp hit fordi den berømte radio-DJen Alan Freed var fra Akron, Ohio og anses som mannen som lanserte uttrykket «rock and roll». Cleveland som musikkby betraktet er riktignok ikke det helt store, men artister som Tracy Chapman, Screamin’ Jay Hawkins, Jimmy Scott, Trent Reznor, Womack-klanen, Eric Carmen og Fred Neil tråkket sine barnesko her.

Mange artister har også sunget om Cleveland gjennom årenes løp, ikke alle hjemmehørende her, og ikke alle i like trivelige vendinger. Randy Newman og R.E.M. har begge sunget om forurensingen som førte til at Cuyahoga-elven tok fyr i 1969 i henholdsvis «Burn On» og «Cuyahoga», mens Ian Hunters «Cleveland Rocks» er den helt store hyllesten. Dette til side, jeg liker meg i Cleveland. I skrivende stund har jeg vært oppe på grunn av en kjedelig, men forutsigbar jetlag, og derfor har jeg brukt de tidlige morgentimer på å lage denne spillelisten. Her finner du 60 sanger med artister fra Cleveland og/eller som på forskjellige vis handler om Ohios nest største by. Og for å sitere Spinal Tap: «Hello Cleveland!»