RIP Walter Becker – her er Steely Dans beste låter

Den ene halvdelen av Steely Dan er død. Walter Becker døde tidligere i dag, 67 år gammel, og dødsårsaken er foreløpig ukjent. Han var til behandling på sykehus i juli. “Walter’s recovering from a procedure and hopefully he’ll be fine very soon”, sa hans bandkollega Donald Fagen til Billboard da i forbindelse med at de måtte avlyse flere konserter.

Sjekk også: Den store spillelisten med enstavelsestitler

Steely Dan er kanskje det beste eksempelet verden har hørt på et vellykket møte mellom rock, pop og jazz, og duoen – alltid med et stjernelag av medmusikanter – ga ut i alt ni mer eller mindre strøkne studioalbum. Syv av dem ble utgitt i årene 1972 til 1980 før Becker og Fagen gikk hver sin vei. De to siste var resultat av en gjenforening som varte frem til i dag og kom i 2000 og 2003.

Det er ekstra trist når folk – i dette tilfellet en stor kunstner – dør så unge. 67 år er liksom ingen alder, og selv om han ikke har laget nytt materiale siden sin andre soloplate Circus Money i 2008 var iallfall ikke jeg villig til å avskrive ham ennå. Jeg har laget en liten spilleliste med mine favoritt-Steely Dan-låter som du kan høre her. Måtte Walter Becker hvile i fred.

Koder fra historien
,
Skrevet av
More from Erik

Er dette verdens gladeste videosnutt?

Pharrell Williams’ “Happy” gikk som en farsott over store deler av verden...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.