RIP Walter Becker – her er Steely Dans beste låter

Donald Fagen og Walter Becker var Steely Dan. Nå er Becker død, bare 67 år gammel.

Den ene halvdelen av Steely Dan er død. Walter Becker døde tidligere i dag, 67 år gammel, og dødsårsaken er foreløpig ukjent. Han var til behandling på sykehus i juli. “Walter’s recovering from a procedure and hopefully he’ll be fine very soon”, sa hans bandkollega Donald Fagen til Billboard da i forbindelse med at de måtte avlyse flere konserter.

Sjekk også: Den store spillelisten med enstavelsestitler

Steely Dan er kanskje det beste eksempelet verden har hørt på et vellykket møte mellom rock, pop og jazz, og duoen – alltid med et stjernelag av medmusikanter – ga ut i alt ni mer eller mindre strøkne studioalbum. Syv av dem ble utgitt i årene 1972 til 1980 før Becker og Fagen gikk hver sin vei. De to siste var resultat av en gjenforening som varte frem til i dag og kom i 2000 og 2003.

Det er ekstra trist når folk – i dette tilfellet en stor kunstner – dør så unge. 67 år er liksom ingen alder, og selv om han ikke har laget nytt materiale siden sin andre soloplate Circus Money i 2008 var iallfall ikke jeg villig til å avskrive ham ennå. Jeg har laget en liten spilleliste med mine favoritt-Steely Dan-låter som du kan høre her. Måtte Walter Becker hvile i fred.

Koder fra historien
,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.