Hør hele det nye Chris Isaak-albumet her

Det er en uke igjen til utgivelsen av First Comes The Night, Chris Isaaks første plate med nytt materiale siden Mr. Lucky fra 2009 og hans tolvte totalt, inkludert en juleplate og den flotte “unplugged”-plata Baja Sessions. Siden sist har han imidlertid gitt ut Sun Records-hyllesten Beyond The Sun, der han gjorde versjoner av klassiske låter av blant andre Jerry Lee Lewis, Elvis Presley og Roy Orbison, artister som har vært av avgjørende betydning for ham, men det er godt å ha ham tilbake med eget materiale.

For en måned siden skrev jeg om singlen “Please Don’t Call” at den i likhet med resten av det nye albumet er spilt inn i Nashville, med to produsenter; en fra den strengt kommersielle skolen, Paul Worley (kjent for å ha jobbet med popcountryfenomener som blant annet Lady Antebellum og Dixie Chicks); og en som primært jobber med den nye bølgen av gode, hardcore country(-ish)-artister, Dave Cobb (Sturgill Simpson, Chris Stapleton, Jason Isbell og flere).

Følger du denne lenken kan du høre hele First Comes The Night, og førsteinntrykket mitt er at dette er et strålende album. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med det.

Les også: ZZ Top møter Santana?

Skrevet av
More from Erik

Våre julefavoritter – Sunturns

Velkommen til årets adventskalender her på Mitt liv som Erik! I år...
Les mer

2 Kommentarer

  • Chris Isaak har med sitt nye album, First Comes The Night (bra tittel), levert 16 låter. Litt for mange? Det er i hvert fall ingen låter som øyeblikkelig fester seg. På den annen side er albumet skåret over en 60-tallslest; det er hyggelig og melodiøst. Det lyder litt Roy Orbison og Jerty Lee Lewis her, litt Elvis der m.fl. Kun litt, fordi Isaak er mye mer nøytral. Låtpakka hadde hevet seg om det instrumentale hadde vært skarpere og mer pågående. Nå er det studioband-preget. Det er visstnok spilt inn i Nashville med navnsterke folk, men sånt hjelper ikke alltid. Hadde jeg hatt en terning hadde den landet på 3+.?

  • Jeg har kun hørt plata to ganger så langt, men jeg synes det virker veldig friskt, med noen veldig gode musikalske detaljer i tillegg til at Isaak synger strålende. Noen låter virker dog en smule slække, men jeg strekker meg til en sterk firer/svak femmer så langt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.