Det stopper jo faen meg ikke! Nå er enda en udiskutabelt essensiell rockstjerne død, i altfor ung alder. Glenn Frey fra Eagles trakk sitt siste sukk tidligere i dag, bare 67 år gammel. Ifølge en melding på Eagles’ Facebook-side døde han av komplikasjoner knyttet til leddgikt, akutt ulcerøs kolitt og lungebetennelse, hva nå det betyr. Det var iallfall ikke kreft, som nettopp har rammet både David Bowie og Lemmy, min egen far for tre år siden, og altfor mange andre.

Glenn Frey er «han andre» i Eagles, det vil si ikke Don Henley. Glenn Frey sang den aldeles udødelige tekstlinjen «Standing on a corner in Winslow, Arizona» i «Take It Easy», Eagles’ første single som ble en stor hit i 1972. Da Helle og jeg giftet oss i Las Vegas i 1997, tok vi bryllupsreisen i forlengelsen av vielsen og kjørte videre østover, hele veien til New Orleans, via Winslow, Arizona. Der tok Helle bildet du ser her, et flott minne fra en for øvrig svært flott og minnerik tur.

På et hjørne i Winslow, Arizona, i det herrens år 1997. Foto: Helle Øder Valebrokk
På et hjørne i Winslow, Arizona, i det herrens år 1997. Foto: Helle Øder Valebrokk

Frey skrev «Take It Easy» sammen med ingen ringere enn Jackson Browne som i likhet med Eagles på den tiden lå i startgropen av en karriere som skulle gjøre ham til stjerne, om enn ikke like stor som Frey, Henley og de andre. Nå hadde jo Eagles en la oss kalle det humpete, karriere, og Frey har også hatt stor suksess på egen hånd med «The Heat Is On». Det er likevel ikke til å stikke under en stol at solokarrieren hans har vært så som så. Her er en spilleliste med hans største øyeblikk, der han enten har skrevet, sunget eller gjort litt av begge deler. Måtte han hvile i fred.