Min gode venn og bloggerkollega Anders Husa er en kunnskapsrik, dyktig og trivelig mann med en matinteresse som grenser til det sykelige. Men takk og pris for at han finnes. Er det én person som virkelig klarer å veilede oss litt over gjennomsnittlig matinteresserte stakkarer, er det nemlig Anders. Ikke bare har han stålkontroll på de bedre serveringsstedene i Oslo, nedslagsfeltet hans inkluderer også København – og andre steder rundt i verden. Snart skal han til Singapore og Australia, så det er bare å vente seg fabelaktige stemningsrapporter fra restaurantene han skal besøke.

I forbindelse med utdelingen av Michelin-stjerner i forrige uke har Anders postet nye innlegg fra norske Maaemo (kjøkkensjef Esben Holmboe Bang) og danske Geranium (kjøkkensjef Rasmus Kofoed) som ble utpekt til Skandinavias to første trestjernersrestauranter. Bloggposten fra Geranium inneholder en ordentlig fin videosnutt som er i ferd med å gå sin seiersgang både her og der og har nesten 200 000 visninger etter bare et døgn. Så er den fin da, til tross for at jeg også er til stede. Anders og jeg var nemlig på samme pressetur sist november der Visit Denmark inviterte oss til å spise på et utvalg restauranter i øvre sjikt, og dette er rapporten derfra. Klikk deg inn her for å se fristende bilder av Geramiums meget velsmakende vintermeny – inkludert videofilmen Anders har laget, og følg for all del andershusa.com hvis du er interessert i å lese om gode spisesteder. I dag tar vi simpelthen en skål for Anders!

Les også: Mitt intervju med Maaemo-sjefen